Tiden står inte stilla

20190109_FotografTobiasAlm__Web.jpg

Åren går fort när man har barn, det är skola, sport, scouterna, dans, ridning och där i mellan alla andra saker som skall hinnas med. Samtidigt vill man ha bilder på familjen och barnen. Idag är det enklare ön någonsin att dokumentera sin familj eftersom vi alla har en kamera med oss i våra smartphones.

Familjefotografering med en fotograf är inte samma sak som att dokumentera vardagen, utan det handlar om att fånga speciella stunder i livet så som dop, student, bröllop eller att bara ta fina bilder. Som fotograf så vill jag skapa bilder som visar er karaktär som familj och även era individuella drag.

Att skapa bra familjefoton handlar om samarbete mellan mig som fotograf och er som familj. Det viktigaste är att ni får bilder som ni är nöjda med och som ni kommer att hänga upp på väggen. I grund och botten handlar samarbetet om att ni har en idé om hur ni vill att bilderna skall se ut, vilken bakgrund det skall vara etc. Ni vet även vilka olika karaktärer varje familjemedlem har. Jag som fotograf kommer att försöka att fånga allt detta på bild genom att använda min expertis inom ljussättning, posering och fotografering.

Tobias Alm

Fotograf.

Tobbe Alm