Ska ni gifta er?

Så ni har bestämt er för att gifta er och nu ska det planeras; boka kyrka, fixa mat, vilka vänner ska ni bjuda. Ja, det är mycket som skall fixas med och tiden är knapp. Det blir tyvärr lät att man väntar in i det sista med att boka bröllopsfotograf.

Bra bröllopsbilder kräver planering och tid

3 tips att tänka på inför bröllopet

För att bröllopsbilderna skall bli så bra som möjligt så har jag följande tips

1 Mood board

Man brukar säga att en bild är som tusen ord, och ingen orkar skriva så mycket. En sk mood board kan man använda för att samla 10-20 bilder som ni tycker om och som representerar er vision. Till varje bild så skriver ni en kort mening som beskriver vad som är bra med bilden, tex “Gillar den öppna ängen”, “Vi gillar hur dem poserar”.

2 VIP - Lista

Om vi ska vara ärliga så är det inte speciellt kul om din sysslings nya partner syns på 30 bilder och din syster på 1. Vi fotar alla gäster men med VIP lista så vet vi vilka vi ska lägga mera fokus på. Den här listan består av 10-15 personer ungefär.

3 Bild - Lista

Som fotografer vill vi ha artistisk frihet under bröllopsfotograferingen, men vi har ett ansvar att säkerställa att ni får dem viktigaste bilderna av era respektive släktingar och vänner. Bild-Listan är ett sätt att säkerställa att vi fotograferar alla i olika grupperingar. Dvs gruppbild på närmaste familj, brudgummens vänner, brudens vänner etc.

Om ni väljer oss som eran bröllopsfotograf, så går vi igenom allt detta, men kom ihåg att boka oss i tid efter som bra bröllopsbilder kräver planering och tid.

Tobias Alm

Fotograf

Tobbe Alm